Fóti Sörfőzde

A ma talán legismertebb magyar kisüzemi sörfőzde eredetileg Gyenge Zsolt sörmester sörfőzdeépítő vállalkozásának referenciaüzemeként működött.

A félgőzzel készített világos alapsörök főzéséből az elmúlt években kibontakozó új sörreneszánsz mozdította ki a vállalkozást, amely példás érzékenységgel reagált a kihívásokra.

Itt született meg 2011-ben a kézműves sörök legismertebb ikonja, a Keserű Méz, de előtte és utána is számos instant klasszikus jött ki a főzdéből – mint a Hammurapi Álma, a Fóti Zwickl, vagy épp a Keserű Méz téli változata, a fűszeres Winternacht.

A Fóti Kézműves Sörfőzde a nemes alapanyagokból készített lagersörökben hisz, ezzel egyike azon kevés újító főzdéknek, amelyek tudatosan mennek ellene a gyümölcsös sörök divathullámának.