Rizmajer

Csepelen már 1994 óta ismert márka a Rizmajer: akkor kezdte a sörfőzést a korábban szikvízkészítéssel foglalkozó család. Jó ideig a világos Szebeni Ászok készült csak a főzdében (karácsonyonként gyömbéres sörrel támogatva), ami ugyan a környéken viszonylag széles körben elérhető volt, de a kissé ingadozó minőség miatt a főzde megmaradt helyi jelentőségű üzemnek.

Rizmajer József sörmester azonban időben észrevette, hogy árban egyre kevésbé fog tudni versenyezni a nagyüzemekkel Csepel sörfogyasztásáért, így miután egy felújítással az ország egyik legmodernebb kisüzemi főzdéjét hozta létre a Szebeni utcai családi ház pincéjében, belefogott a portfólió bővítésébe.

Állandósult a gyömbéres sör, megalkotta a Cingulus Portert, egy kísérleti kukoricasört, illetve konyakmeggyes sörüket is.

Mindez most már a csepeli Táncsics Mihály utcai modern sörházban is kóstolható, akárcsak a kiváló alkalmi sörök, melyek évszakonként változva rendre kimagasló minőséget kínálnak.