Süti!


Ahogy a jó sörhöz is kell a sörkorcsolya, úgy a jó webshopnak is kellenek a cookiek, hogy minél jobb
felhasználói élményt nyújtsunk neked. Hogy erről többet tudj meg, olvasd el az ÁSZF-et, az
adatvédelmi és a sütik kezelésére vonatkozó nyilatkozatainkat.


A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.

Milyen sört igyak?

A milyen sört igyak blog segít eligazodni a sörök világában. Olvasása közben egy jó cseh sör fogyasztása erősen ajánlott!

A baksörök és a balti porter (A lágersörök családja 3. rész)

2020. 12. 04. 01:36:02

A fontosabb lágersör-típusokat ismertető sorozatunkban ezúttal a baksörök családját, és a hozzájuk igencsak közel álló balti porter mutatjuk be.

A bécsi ászoktól a fekete sörig

2020. 11. 18. 01:35:25

A lágersörök családja 2. rész

Sorozatunk második részében négy klasszikus osztrák, illetve német eredetű sörtípust mutatunk be, amelyek azonban Csehországban sem számítanak ritkaságnak. Az első rész itt olvasható!

 

Hogyan készül a sör - videó

2020. 11. 12. 00:37:31

A sörfőzés folyamatáról volt egy cikkünk, nézzétek meg most a videót:

A pilsenitől a hoplágerig - A lágersörök családja 1.

2020. 10. 25. 19:49:00

Az alsóerjesztésű söröket bemutató sorozatunk első részében azokat a típusokat vesszük sorra, amelyekre leginkább ráillik a „klasszikus cseh sör” kifejezés. Kezdve a pilsenivel, amit sokszor azonosítanak a lágerrel, holott annak csak egy altípusa, vagyis ahogy a régi mondóka tartja: minden pilseni láger, de nem minden láger pilseni.

Mi kerül a sörbe - videó

2020. 10. 25. 18:52:17

Korábbi cikkünk rövid, videós összefoglalása

Cseh Sör Napja a Sörpontban!

2020. 09. 22. 01:52:51

Kedves Vásárlóink!

A Cseh Sör napja tiszteletére, ingyenesen eljuttatjuk megrendelését, bármelyik Ön által kijelölt Foxpost automatába.

2020.09.22-2020.09.29 között

A komló, a sör fűszere

2020. 09. 12. 15:33:27

A komló, ahogy korábbi cikkünkben említettük ma a sörök legfontosabb és legáltalánosabban elterjedt fűszere. A komló adja a sör jellegzetes, keserű ízkomponensét és – típustól függően – változatos komlóaromáját. Nem mellékesen pedig antiszeptikus hatása miatt fertőtleníti és hosszabban eltarthatóvá teszi a sört.

Hogyan készül a sör?

2020. 09. 02. 18:00:00

Egy korábbi bejegyzésünkben írtuk, miből, milyen alapanyagokból készül a sör. Most
tehát nézzük magát a sörfőzés folyamatát, vagyis hogyan készül a sör?

Mi kerül a sörbe?

2020. 08. 22. 00:00:00

A sörök sokféleségét látva nehéz elhinni, hogy mindez a nagy változatosság alapvetően négy alapanyagnak és egy több évezredes technológiának az eredménye. A sörforradalom persze egy kicsit csavart a dolgokon, de ez a négy alapanyag minden sörben benne van.